Readme

Collapse
No announcement yet.

Just installed new distributor, won't rev! Help!

Collapse
X

Just installed new distributor, won't rev! Help!

Collapse
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Just installed new distributor, won't rev! Help!

    I just installed a new distributor (reman) since the bearing went bad on the OEM one. Car started up just fine, wamed up fine, when I tried to rev it, the RPMs just dropped and the car almost died. It will start up and idle fine, anytime I step on the gas, it drops and won't rev. It ran fine with the old distributor, it was a really simple swap.

    I'm thinking:

    1) Loose connections on the remanufactured NAPA distributor (is NAPA a POS?)
    2) Bad coil on the remanufactured distributor
    3) Should I return it and buy an expensive OEM one (my oem one is pretty old anyway)

    Any feedback would be greatly appreciated.

    #2
    What's your timing?

    Comment


      #3
      Originally posted by Archon
      What's your timing?


      Also, double and triple-check your spark plug wires. I know it sounds silly, but somehow when I replaced my distributor, I managed to get the wires wrong, and couldn't figure out why my car was running like absolute shit. I figured it out quickly, and luckily I didn't break anything.

      Definitely check timing and plug wire accuracy.

      Comment


        #4
        I set the timing to the factory setting, no go. I even advanced/retarded it and it was the same, revs drop when stepping on the gas.

        I also have new OEM plug wires, I didn't unplug any of the wires, took the whole cap off with the wires attached and checked all connections. It could just be a bad reman part...I'm gonna return it for another one and see if it changes anything.

        Comment


          #5
          Wanna know something funny. I had that same problem on my old dist. it was the cp and rotor. I changed the old dist to a new one the problem was solved. Just for kicks see if you can take it back and get another one

          Comment


            #6
            Ground

            Comment


              #7
              I'll check the ground and all the connections again tonight. The cap/rotor is fairly new OEM, thanks for all the input...

              Comment

              Working...
              X